Ledelsens kontor

Vi har samlet de 10 suverænt største faldgruber, som vi oplever i et ERP-projekt. Kan du genkende nogle af udfordringerne i din egen virksomhed?

#1: I FINDER DEN BILLIGSTE LEVERANDØR

Kvalitet koster, og det er kostbart at skifte eller opgradere dit ERP-system, men det kan blive direkte dyrt ikke at gøre det ordentligt.

#2: STRATEGI OG MÅLSÆTNINGER ER IKKE DEFINERET

I har ikke defineret jeres strategi og målsætninger på forhånd. Hvordan skal projektet lykkedes og hvilke målsætninger har I, dvs. hvad skal jeres investering i projektet give jer?

Det kan både være ’bløde’ værdier som større arbejdsglæde, eller ’hårde’ værdier som en løftet bundlinje på 5%.

Økonomien er vigtig - men kvalitet er vigtigere
Dialog

#3: I HAR IKKE DEFINERET JERES BEHOV PÅ FORHÅND

Jeres umiddelbare behov bør defineres fra starten, men undlad at være alt for specifikke i jeres krav, da I kan risikere at få en kopi af jeres nuværende system, i stedet for at udnytte de muligheder et moderne ERP-system tilbyder.

#4: I ER IKKE I LØBENDE DIALOG MED JERES LEVERANDØR

I bør sammen med jeres leverandør fastsætte kontaktpersoner på forhånd, og eksempelvis opstille en proces for løbende statusmøder og lignende, således at begge parter bidrager til et succesfuldt samarbejde.

#5: I FORMÅR IKKE AT INDDRAGE HELE ORGANISATIONEN LØBENDE

Fortæl din organisation hvorfor I gør det her. Hvad får DE ud af det?

Husk dertil behovet for forandringsledelse, da vi som mennesker af natur godt kan være skeptiske over for forandringer i vores hverdag.

#6: DEN ØVERSTE LEDELSE INVOLVERER SIG IKKE

Som regel er det de virksomheder, hvor den øverste ledelse ikke involverer sig i ERP-projektet, der oplever de største vanskeligheder.

Ledelsens kontor
Den digitale forbruger

#7: DIGITALISERING ER IKKE EN DEL AF JERES STRATEGI

I tænker ikke digitalisering ind i udviklingen af jeres strategi, og først bagefter finder I ud af hvad der fx kunne være automatiseret.

#8: I GLEMMER MOBILBRUGERNE

Mobility vinder frem i alle brancher, og det betyder også at jeres ERP-system ikke kun bør være tilgængelig fra desktop. Dette er helt essentielt for den nye generation af medarbejdere – og er derfor en vigtig fremtidssikring af dit ERP-system.

#9: I GLEMMER AT FRIGØRE RESSOURCER

At lære nye systemer kræver oplæring og udvikling, hvorfor det er et must at I aktivt afsætter tilstrækkelig tid til, at medarbejderne får en god introduktion til det nye system.

En god start er altafgørende for ERP-systemets gevinst og image blandt dine medarbejdere.

#10: INGEN GÅR FORREST

En af de oftest sete fejl i et projekt er, at der et for stort ’gap’ imellem ledelsens arbejdsgange og den øvrige organisation.

Udover at din ledelse bør signalere opbakning over for resten af organisationen, kan det være meget vigtigt at udpege nogle mellemledere der kan og vil definere de fremtidige arbejdsgange i jeres virksomhed, for at skabe forandringsvilligheden blandt dine øvrige medarbejdere.

Du kan i øvrigt få endnu flere gode råd til, hvordan man bedst implementerer et ERP-system i denne artikel.

Mand på kontor
Velkommen til Datacon banner

HAR DU LYST TIL AT LYKKEDES MED DIT ERP-PROJEKT I FØRSTE OMGANG?

Datacon har over 30 års erfaring i branchen og vi er Microsoft Gold Certified Partner på Enterprise Ressource Planning, hvilket repræsenterer det højeste niveau af kompetencer og ekspertise på Microsofts teknologier.

Da vi i høj grad medvirker til at udarbejde løsninger der optimerer hele værdikæden hos vores kunder, har vi via et stærkt partnernetværk mulighed for, at tilbyde løsninger i særklasse. Vi giver dig den fulde pakke med den stærke standardløsning, Microsoft Dynamics 365, kombineret med en række tillægsydelser med alt fra e-commerce, business intelligence, lagerstyringssystemer, automatiseret fakturahåndtering og meget, meget mere.

Vi har samlet et stærkt hold af specialister, til at udvikle de bedste løsninger for dig!

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.  Ja, jeg har læst og accepterer datapolitikken.

  .. ELLER GIV OS ET KALD

  Kontakt os på nedenstående nummer eller mail.

  Nye priser på Dynamics 365 licenser – hvad betyder det for dig?

  Microsoft har for nyligt lanceret nye priser og licenser på alle Dynamics 356 produkter. Og det kan få konsekvenser for både nye og eksisterende brugere.

  Mød dit nye digitale ERP-system – Microsoft Dynamics 365

  Læs alt hvad du skal vide omkring Microsoft Dynamics 365. Vi opdaterer dig på de forskellige versioner, værktøjer, sikkerheds-arkitekturen og meget mere.

  D365 for Finance and Operations får nu månedlige opdateringer

  Fra 1. april 2019 indførte Microsoft månedlige opdateringer til Dynamics 365 for Finance and Operations. Find ud af, hvad det betyder for dig.

  Interview: “Nu skal virksomhederne overbevises om, at de bør gå i skyen”

  Vores direktør, Kenn Buhl, blev for nylig interviewet af ITWatch til en spændende snak om vores holdning til og strategi på cloud.

  Datacon A/S indgår stor aftale med KNI om implementering af Microsoft Dynamics 365

  Det er med stor glæde og stolthed, at vi kan offentliggøre, at vi har indgået en aftale med detailgiganten, KNI, om implementering af Microsoft Dynamics 365.

  Optag dine arbejdsprocesser direkte i Microsoft Dynamics 365

  Du kan nu optage arbejdsprocesser direkte i Microsoft Dynamics 365. Se vores guide til, hvordan du nemt kan komme i gang med at bruge værktøjet.

  Invitation til personinterviews omkring implementering af nyt ERP-system

  Kunne du tænke dig at være med til et interview hos Datacon omkring den proces der sker i forbindelse med implementering af et nyt ERP-system?

  De 10 største faldgruber i et ERP-projekt

  Vi har samlet de 10 suverænt største faldgruber, som vi oplever i et ERP-projekt. Kan du genkende nogle af udfordringerne i din egen virksomhed?

  Microsoft Power BI bliver for 11. år i træk anerkendt som leder inden for branchen

  Gartner har endnu en gang valgt at give Microsoft topkarakter for deres business intelligence løsning.

  Hvor gemmer problemet sig i din performance?

  Vi har udviklet et Performance Check, hvor vi hjælper dig med at pinpointe de områder der med færrest mulig ressourcer kan løse jeres udfordringer.