Datacon - IT løsninger med omtanke
Ledelsens kontor

De 10 største faldgruber i et ERP-projekt

Vi har samlet de 10 suverænt største faldgruber, som vi oplever i et ERP-projekt. Kan du genkende nogle af udfordringerne i din egen virksomhed?

#1: I FINDER DEN BILLIGSTE LEVERANDØR

Kvalitet koster, og det er kostbart at skifte eller opgradere dit ERP-system, men det kan blive direkte dyrt ikke at gøre det ordentligt.

#2: STRATEGI OG MÅLSÆTNINGER ER IKKE DEFINERET

I har ikke defineret jeres strategi og målsætninger på forhånd. Hvordan skal projektet lykkedes og hvilke målsætninger har I, dvs. hvad skal jeres investering i projektet give jer?

Det kan både være ’bløde’ værdier som større arbejdsglæde, eller ’hårde’ værdier som en løftet bundlinje på 5%.

#3: I HAR IKKE DEFINERET JERES BEHOV PÅ FORHÅND

Jeres umiddelbare behov bør defineres fra starten, men undlad at være alt for specifikke i jeres krav, da I kan risikere at få en kopi af jeres nuværende system, i stedet for at udnytte de muligheder et moderne ERP-system tilbyder.

#4: I ER IKKE I LØBENDE DIALOG MED JERES LEVERANDØR

I bør sammen med jeres leverandør fastsætte kontaktpersoner på forhånd, og eksempelvis opstille en proces for løbende statusmøder og lignende, således at begge parter bidrager til et succesfuldt samarbejde.

#5: I FORMÅR IKKE AT INDDRAGE HELE ORGANISATIONEN LØBENDE

Fortæl din organisation hvorfor I gør det her. Hvad får DE ud af det?

Husk dertil behovet for forandringsledelse, da vi som mennesker af natur godt kan være skeptiske over for forandringer i vores hverdag.

#6: DEN ØVERSTE LEDELSE INVOLVERER SIG IKKE

Som regel er det de virksomheder, hvor den øverste ledelse ikke involverer sig i ERP-projektet, der oplever de største vanskeligheder.

#7: DIGITALISERING ER IKKE EN DEL AF JERES STRATEGI

I tænker ikke digitalisering ind i udviklingen af jeres strategi, og først bagefter finder I ud af hvad der fx kunne være automatiseret.

#8: I GLEMMER MOBILBRUGERNE

Mobility vinder frem i alle brancher, og det betyder også at jeres ERP-system ikke kun bør være tilgængelig fra desktop. Dette er helt essentielt for den nye generation af medarbejdere – og er derfor en vigtig fremtidssikring af dit ERP-system.

#9: I GLEMMER AT FRIGØRE RESSOURCER

At lære nye systemer kræver oplæring og udvikling, hvorfor det er et must at I aktivt afsætter tilstrækkelig tid til, at medarbejderne får en god introduktion til det nye system.

En god start er altafgørende for ERP-systemets gevinst og image blandt dine medarbejdere.

#10: INGEN GÅR FORREST

En af de oftest sete fejl i et projekt er, at der et for stort ’gap’ imellem ledelsens arbejdsgange og den øvrige organisation.

Udover at din ledelse bør signalere opbakning over for resten af organisationen, kan det være meget vigtigt at udpege nogle mellemledere der kan og vil definere de fremtidige arbejdsgange i jeres virksomhed, for at skabe forandringsvilligheden blandt dine øvrige medarbejdere.

HAR DU LYST TIL AT LYKKEDES MED DIT ERP-PROJEKT I FØRSTE OMGANG?

Datacon har over 30 års erfaring i branchen og vi er Microsoft Gold Certified Partner på Enterprise Ressource Planning, hvilket repræsenterer det højeste niveau af kompetencer og ekspertise på Microsofts teknologier.

Da vi i høj grad medvirker til at udarbejde løsninger der optimerer hele værdikæden hos vores kunder, har vi via et stærkt partnernetværk mulighed for, at tilbyde løsninger i særklasse. Vi giver dig den fulde pakke med den stærke standardløsning, Microsoft Dynamics 365, kombineret med en række tillægsydelser med alt fra e-commerce, business intelligence, lagerstyringssystemer, automatiseret fakturahåndtering og meget, meget mere.

Vi har samlet et stærkt hold af specialister, til at udvikle de bedste løsninger for dig!

Kontakt os på nedenstående nummer eller mail.

Hvad kan vi hjælpe med?

Send os dine spørgsmål eller kommentarer her: