Microsoft Power BI

Velkommen til spiselige data

Power BI er kort sagt præsentationsdelen i Microsofts Business Intelligence løsninger.

”Det er her, at data omdannes til indsigt. Din virksomhed producerer konstant stigende mængder data, der rummer masser af potentiale for at forbedre din konkurrenceevne. Det kræver dog, at de bliver analyseret og kan sættes i kontekst. Det er det, som Power BI gør. Du kan næsten sige, at Power BI automatisk gør dine data ’spiselige’,” fortæller Mikkel Sjørslev.

De mulige forbedringer tæller blandt andet effektiviseringer, identificering af nye markeder og produkter, lettere arbejdsgange m.m.

Hele din virksomhed i realtid

En af de største fordele ved moderne BI-systemer er, at rapportering kan ske i realtid. Det giver et øjebliksbillede af forskellige dele af en virksomhed, der kan dække ting som produktion, lagerstatus og aktive salgsordrer. Power BI kan desuden levere kontekst for, hvordan din virksomhed præsterer nu her ved, at sammenligne med data for andre tidspunkter. I begge scenarier kan BI indstilles til at præsentere data på mange forskellige måder til forskellige grupper af medarbejdere. De får hver især de data og den indsigt, de har behov for til at træffe bedre beslutninger, identificere flaskehalse, m.m. En indsigt som vil få stigende betydning i de kommende år.

Mange brancher befinder sig i den tidlige fase af Internet of Things (IoT). De mange nye sensorer som IoT bringer med sig, giver adgang til langt mere data, som kan udnyttes på mange nye måder.

”Noget af det mest spændende for mig som konsulent – og de virksomheder, jeg arbejder med er, at Power BI’s muligheder hele tiden udbygges og forbedres med løbende opdateringer. Medarbejdere i en virksomhed stiller konstant gode spørgsmål og har gode ideer. Virksomheden kan gennem Power BI finde svar på de spørgsmål og undersøge validiteten af deres ideer,” siger Mikkel Sjørslev.

Brugerne kommer med på råd

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til Business Intelligence. For Microsoft har konkurrencen om kundernes gunst tidligere placeret virksomheden i en uvant rolle som ‘under dog’.

Det blev der lavet om på med udgivelsen af Power BI i 2014. En af de vigtigste grunde til Power BI’s succes siden udgivelsen er, at systemet er bygget op omkring det, kunderne ønsker. En tilgang der gør Power BI til et meget fleksibelt system, der tilpasser sig den konstante udvikling, som nu er hverdag rundt om i mange virksomheder.

”Microsoft har under udviklingen af Power BI lyttet til deres brugere. Det har defineret hele måden, de har tilgået BI-markedet på siden. Tilgangen er meget community-orienteret. Som Power BI-bruger har du adgang til et åbent forum fuld af aktive brugere. Mange sidder i virksomheder, der minder om din egen. Microsoft har åbnet op for, at alle kan komme med forslag til nye features. Hvis et forslag får nok stemmer, så bliver det udviklet og integreret i Power BI-pakken,” forklarer Mikkel Sjørslev.

Da Power BI er cloud-baseret, kan virksomheder integrere og udnytte de nye features så snart de udgives. Power BI opdateres regelmæssigt, og der er i snit nye opdateringer en gang hver eller hver anden måned.

Forskellige udgaver starter ved gratis

Power BI kommer i forskellige udgaver. Prisen varierer og starter ved helt gratis for Light-versionen, som er designet til at give virksomheder en smagsprøve på, hvad Power BI kan tilføre.

”Hvis virksomheden er glade for det, de ser, og vil udnytte alle fordele der ligger i Power BI, så vil jeg anbefale at man som minimum investerer i PRO-udgaven. Den giver mulighed for at designe rapportering, så den passer perfekt til netop det, din virksomhed har behov for. Det gælder helt fra det overordnede plan til specifikke medarbejdere,” siger Mikkel Sjørslev.

Et abonnement på PRO-udgaven af Power BI koster 60 kroner pr. bruger om måneden.

Selve udrulningen af Power BI og design af rapporterings-instrumentbrætter kan enten varetages af virksomhedens it-afdeling eller af Datacon.

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op og besvarer de spørgsmål du måtte have.Ja, jeg har læst og accepterer datapolitikken.

.. ELLER GIV OS ET KALD

Kontakt os på nedenstående nummer eller mail.

Nye priser på Dynamics 365 licenser – hvad betyder det for dig?

Microsoft har for nyligt lanceret nye priser og licenser på alle Dynamics 356 produkter. Og det kan få konsekvenser for både nye og eksisterende brugere.

Mød dit nye digitale ERP-system – Microsoft Dynamics 365

Læs alt hvad du skal vide omkring Microsoft Dynamics 365. Vi opdaterer dig på de forskellige versioner, værktøjer, sikkerheds-arkitekturen og meget mere.

D365 for Finance and Operations får nu månedlige opdateringer

Fra 1. april 2019 indførte Microsoft månedlige opdateringer til Dynamics 365 for Finance and Operations. Find ud af, hvad det betyder for dig.

Interview: “Nu skal virksomhederne overbevises om, at de bør gå i skyen”

Vores direktør, Kenn Buhl, blev for nylig interviewet af ITWatch til en spændende snak om vores holdning til og strategi på cloud.

Datacon A/S indgår stor aftale med KNI om implementering af Microsoft Dynamics 365

Det er med stor glæde og stolthed, at vi kan offentliggøre, at vi har indgået en aftale med detailgiganten, KNI, om implementering af Microsoft Dynamics 365.

Optag dine arbejdsprocesser direkte i Microsoft Dynamics 365

Du kan nu optage arbejdsprocesser direkte i Microsoft Dynamics 365. Se vores guide til, hvordan du nemt kan komme i gang med at bruge værktøjet.

Invitation til personinterviews omkring implementering af nyt ERP-system

Kunne du tænke dig at være med til et interview hos Datacon omkring den proces der sker i forbindelse med implementering af et nyt ERP-system?

De 10 største faldgruber i et ERP-projekt

Vi har samlet de 10 suverænt største faldgruber, som vi oplever i et ERP-projekt. Kan du genkende nogle af udfordringerne i din egen virksomhed?

Microsoft Power BI bliver for 11. år i træk anerkendt som leder inden for branchen

Gartner har endnu en gang valgt at give Microsoft topkarakter for deres business intelligence løsning.

Hvor gemmer problemet sig i din performance?

Vi har udviklet et Performance Check, hvor vi hjælper dig med at pinpointe de områder der med færrest mulig ressourcer kan løse jeres udfordringer.