Datacon - IT løsninger med omtanke
Microsoft Power BI

Microsoft Power BI sætter konstant din virksomhed under lup

Velkommen til spiselige data

Power BI er kort sagt præsentationsdelen i Microsofts Business Intelligence løsninger.

”Det er her, at data omdannes til indsigt. Din virksomhed producerer konstant stigende mængder data, der rummer masser af potentiale for at forbedre din konkurrenceevne. Det kræver dog, at de bliver analyseret og kan sættes i kontekst. Det er det, som Power BI gør. Du kan næsten sige, at Power BI automatisk gør dine data ’spiselige’,” fortæller Mikkel Sjørslev.

De mulige forbedringer tæller blandt andet effektiviseringer, identificering af nye markeder og produkter, lettere arbejdsgange m.m.

Hele din virksomhed i realtid

En af de største fordele ved moderne BI-systemer er, at rapportering kan ske i realtid. Det giver et øjebliksbillede af forskellige dele af en virksomhed, der kan dække ting som produktion, lagerstatus og aktive salgsordrer. Power BI kan desuden levere kontekst for, hvordan din virksomhed præsterer nu her ved, at sammenligne med data for andre tidspunkter. I begge scenarier kan BI indstilles til at præsentere data på mange forskellige måder til forskellige grupper af medarbejdere. De får hver især de data og den indsigt, de har behov for til at træffe bedre beslutninger, identificere flaskehalse, m.m. En indsigt som vil få stigende betydning i de kommende år.

Mange brancher befinder sig i den tidlige fase af Internet of Things (IoT). De mange nye sensorer som IoT bringer med sig, giver adgang til langt mere data, som kan udnyttes på mange nye måder.

”Noget af det mest spændende for mig som konsulent – og de virksomheder, jeg arbejder med er, at Power BI’s muligheder hele tiden udbygges og forbedres med løbende opdateringer. Medarbejdere i en virksomhed stiller konstant gode spørgsmål og har gode ideer. Virksomheden kan gennem Power BI finde svar på de spørgsmål og undersøge validiteten af deres ideer,” siger Mikkel Sjørslev.

Brugerne kommer med på råd

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til Business Intelligence. For Microsoft har konkurrencen om kundernes gunst tidligere placeret virksomheden i en uvant rolle som ‘under dog’.

Det blev der lavet om på med udgivelsen af Power BI i 2014. En af de vigtigste grunde til Power BI’s succes siden udgivelsen er, at systemet er bygget op omkring det, kunderne ønsker. En tilgang der gør Power BI til et meget fleksibelt system, der tilpasser sig den konstante udvikling, som nu er hverdag rundt om i mange virksomheder.

”Microsoft har under udviklingen af Power BI lyttet til deres brugere. Det har defineret hele måden, de har tilgået BI-markedet på siden. Tilgangen er meget community-orienteret. Som Power BI-bruger har du adgang til et åbent forum fuld af aktive brugere. Mange sidder i virksomheder, der minder om din egen. Microsoft har åbnet op for, at alle kan komme med forslag til nye features. Hvis et forslag får nok stemmer, så bliver det udviklet og integreret i Power BI-pakken,” forklarer Mikkel Sjørslev.

Da Power BI er cloud-baseret, kan virksomheder integrere og udnytte de nye features så snart de udgives. Power BI opdateres regelmæssigt, og der er i snit nye opdateringer en gang hver eller hver anden måned.

Forskellige udgaver starter ved gratis

Power BI kommer i forskellige udgaver. Prisen varierer og starter ved helt gratis for Light-versionen, som er designet til at give virksomheder en smagsprøve på, hvad Power BI kan tilføre.

”Hvis virksomheden er glade for det, de ser, og vil udnytte alle fordele der ligger i Power BI, så vil jeg anbefale at man som minimum investerer i PRO-udgaven. Den giver mulighed for at designe rapportering, så den passer perfekt til netop det, din virksomhed har behov for. Det gælder helt fra det overordnede plan til specifikke medarbejdere,” siger Mikkel Sjørslev.

Et abonnement på PRO-udgaven af Power BI koster 60 kroner pr. bruger om måneden.

Selve udrulningen af Power BI og design af rapporterings-instrumentbrætter kan enten varetages af virksomhedens it-afdeling eller af Datacon.

Hvad kan vi hjælpe med?

Send os dine spørgsmål eller kommentarer her: