Datacon - IT løsninger med omtanke
Datacon bygning

Hvordan benytter Datacon Power BI

I forlængelse af vores seneste artikel omkring Power BI, er vi i flere omgange blevet adspurgt om hvordan Datacon selv benytter Power BI. Det vil vi meget gerne illustrere!

Den største grund til at vi hos Datacon ønsker at hjælpe dig med Power BI er, at vi selv har set den store værdi af business intelligence løsningen. Faktisk er det vores mest anvendte rapporteringsværktøj, både i forhold til medarbejdere, produkter og kunder.

Nedenfor kan du blive inspireret af nogle af de områder, hvor vi konkret anvender Power BI.

Intern registrering til visualisering i særlige afdelinger

Eksempelvis har vi i vores hosting-afdeling opsat 2 skærme, der giver vores medarbejdere og ledelse et overblik over hvordan vores konsulenter har registreret deres tidsforbrug. Det giver os et stærkere grundlag for at fakturere vores kunder korrekt og få et indblik i hvorledes vi klarer os i forhold til de opstillede budgetter.

Opdateringer sker hver anden time, således at vi har en konstant oversigt over de interne processer. Herudover viser vores BI-værktøj både hvordan vi klarer os i realtid og sammenligner med andre perioder, fx i forhold til sidste måned eller samme periode sidste år.

Procesfremgang på langvarige udviklingsprojekter

Vi har designet en app til at vise projektfremgang på større udviklingsprojekter vi arbejder på. Dette indebærer i øjeblikket fx en Microsoft Dynamics 365 for Operations opgradering for en af vores kunder.

Via appen kan alle interessenter følge med i hvor langt diverse delopgaver er, til gavn for både intern vidensdeling for vores konsulenter og udviklere samt som kommunikationsværktøj for vores kundeansvarlige – med opdatering to gange dagligt.

Rapporteringsværktøj til ledelsesbrug

Til Datacons ledelse har vi udviklet et rapporteringsværktøj, der viser mange forskellige elementer der kan identificere hvordan vi klarer os både internt og eksternt. Både i realtid og med sammenligning med tidligere perioder. Vores data viser blandt andet en oversigt over:

  • Hvilke produkter vi sælger mest
  • Hvordan de forskellige sælgere klarer sig
  • Omsætning, dækningsbidrag m.m. på diverse forretningsområder
  • Hvilken type kunde der køber diverse produkter: Er det nye eller eksisterende kunder, inden for hvilke brancher m.m.
  • Hvilke sælgere klarer sig bedst på forskellige typer af kunder
  • Sygdomsregistrering, faktureringer, uddannelsesbrug, ressourceforbrug på diverse opgaver og arbejdstid
  • Hvilke kunder benytter vi flest ressourcer på

På den måde har vi et konstant overblik og et generelt billede på hvordan både vores medarbejdere og produkter klarer sig, samt hvordan vores kunder agerer.

Forskellige udgaver starter ved gratis

Power BI kommer i forskellige udgaver. Prisen varierer og er helt gratis for Light-versionen, som er designet til at give virksomheder en smagsprøve på, hvad Power BI kan tilføre af værdi.

Et abonnement på PRO-udgaven af Power BI koster imidlertid ikke mere end 60 kroner pr. bruger om måneden. Selve udrulningen af Power BI og design af rapporterings-instrumentbrætter kan enten varetages af virksomhedens it-afdeling eller af Datacon.

Vi står altid klar med rådgivning, hvis du har lyst til at opdage nye forretningsmuligheder og omdanne data til indsigt med Power BI.

Kontakt vores konsulentchef, Mikkel Sjørslev, på telefon: +45 28 101 474 eller mail for at vide mere.

Hvad kan vi hjælpe med?

Send os dine spørgsmål eller kommentarer her: