Datacon - IT løsninger med omtanke

Case: Indeks Retail A/S

Kompleks investering i fremtiden

Indeks Retail IT A/S er it-afdeling for Indeks Retail, som er kædekontor for Bog &Idé, Legekæden samt BOGhandleren. Deres it system har over 1.000 brugere imere end 100 butikker. Da deres hidtidige it platform ikke længere ville blivesupporteret, gik de i gang med finde en ny it-løsning, der kunne styrke ogsupportere hele forsyningskæden – fra logistik over kædekontor og helt ud i denenkelte filial.

Hvilken løsning blev valgt?

Det blev besluttet at løfte hele platformen over på Microsoft teknologi. På den måde kommer IT systemet ud på den brede landevej, hvor brugerne er trygge ved miljøet, og hvor der verden over udvikles på livet løs. Samtidig passer Microsofts produkter perfekt til denne størrelse virksomhed. Og endelig bygger Dynamics AX på XAL-arkitekturen i lighed med den gamle it-platform hos Indeks Retail IT.

Hvordan gik projektet?

Projektet var med andre ord en kompleks investering i fremtiden. Dynamics AX står centralt, men på grund af de mange butikker, skulle Datacon supplere med moduler til styring af butikskæder og POS-løsninger til de enkelte butikker. Datacon havde et stort kendskab til strukturen i forvejen, og den nye it platform kunne derfor implementeres på én gang for at forstyrre butikkernes drift så lidt som muligt.

Hvad var udbyttet?

Butikkerne har fået et nyt .Net-baseret POS-system, der giver forbedrede muligheder for lagerstyring, salgsstatistik og overblik på det enkelte salgssted. Kædekontoret får på de indre linjer et moderne erp-system, der løbende udvikles nye applikationer til, og som er fuldt supporteret. Logistikdelen, der er samlet i in/out as, drager også nytte af, at det hele er samlet i én løsning, så man kan reagere hurtigere på nye udfordringer.

Hvorfor lige Datacon…

Datacon var leverandør af den hidtidige kasseløsning – TradePOS –i butikkerne. Det indgående kendskab til detailhandel kombineret med ekspertise i Dynamics AX var med til at gøre udslaget. Samtidig var Datacon interesseret i at indgå et tæt partnerskab, hvor den akkumulerede viden fra processen ville forblive i kundens organisation. Fremover har Indeks Retail IT interne ressourcer til udvikling og support.

Profil: Indeks Retail A/S

Indeks Retail er kædekontor for de tre frivillige kæder; Bog & idé, BOGhandleren og Legekæden, og servicerer disse med konceptudvikling, markedsføring, sortiment,web, IT, økonomi og logistik. De tre kæder og de 175 boghandler og 53 legetøjshandlere under Indeks Retail A/S, har til sammen en detailomsætning på ca. 1,6 milliarder og tæller ca. 1200 medarbejdere.

Konsulent

mikkel_sjoerslev_15715

Mikkel Sjørslev

Lead Solution Architect & Partner

Skal vi hjælpe dig?

Har du et kommende ERP-projekt eller har du brug for hjælp med vedligehold og udvikling af din nuværende installation? 

Så kontakt os her: 

Flere cases:

Munck Gruppen

Økonomidirektør Christina Uldal Harpsøe:”Vi forventer, at vores processer bliver mere effektive” Siden Hans Christian Munck som 20-årig i 1988 investerede i sine første maskiner til

Thermex ERP opgradering

Thermex

Ærlig rådgivning førte til nyt projekt hos Thermex Thermex er en lokal forankret virksomhed, hvor der sker meget! Fra hovedsædet i Hjørring har virksomheden designet

Hvad kan vi hjælpe med?

Send os dine spørgsmål eller kommentarer her: