Datacon - IT løsninger med omtanke
Skrivebord

Bedre service og mindre lagerbinding med Smart Reservation

Søren Kristensen, Finans- og Administrationschef i kølegrossistvirksomheden H. Jessen Jürgensen A/S, udtaler: ”Et optimistisk bud er, at vi kan nedbringe lagerværdien med fem til ti procent”, hvilket i runde tal svarer til fem millioner kroner.

Trafiklys giver overblik

Smart Reservation er en intelligent løsning til allokering af varer, der ikke blindt beslaglægger lagerbeholdningen til førstkommende salgsordrer uden hensyn til leveringsdatoer. Smart Reservation beregner ud fra salgsordrens leveringsdato, hvordan den optimale opfyldelse af denne bør være.

Rød mand stå, grøn mand gå…

”Allerede ved de første tilretninger, var der fokus på, at man som bruger på én gang skulle have så mange oplysninger som muligt, uden at man skulle bevæge sig for meget rundt.

Denne vision er man med ERP-systemet, AX 2012R3, og 3. parts produktet, Smart Reservation, kommet i mål med. Og nogle af de første til at mærke det er virksomhedens sælgere, som i det øjeblik, de reserverer en vare, får besked på varens status via trafiklysoverblikket: Er den rød, skal den købes hjem, gul betyder, at varen tages fra et fremtidigt køb, og varer med grøn status er tilgængelige. Det giver mening i hverdagen.

Før i tiden brugte medarbejderne i indkøb og logistik tid på at informere sælgerne om priser, leveringstider m.m. Nu sørger trafiklyset for denne del, og mens sælgerne nurser kunderne, kan indkøberne bruge tid på at blive endnu bedre til at købe ind. ”Det er klart, at det også kan være med til at styrke arbejdsmiljøet og arbejdsglæden, når indholdet i den enkelte medarbejders hverdag bliver mere meningsfyldt,” siger Søren Kristensen.

Læs hele historien

Kontakt os for mere information om Smart Reservation.

Hvad kan vi hjælpe med?

Send os dine spørgsmål eller kommentarer her: