Datacon - IT løsninger med omtanke
Datacon flag

Interview: “Nu skal virksomhederne overbevises om, at de bør gå i skyen”

Vores direktør, Kenn Buhl, blev for nylig interviewet af ITWatch til en spændende snak om vores holdning til og strategi på cloud.

Overgangen til cloud er et teknologiskifte, der fylder rigtig meget i disse år. Et skifte der resulterer i store forandringer. Med over 31 års erfaring har Datacon imidlertid stået overfor mange teknologiske forandringer, og vi er således også helt klar til det næste – nemlig cloud.

Som ERP-partner er vi positivt stemte overfor cloud, da det giver en masse muligheder for vores kunder. Det er både lettere at komme i gang og at udvikle. Den nye tilpasningsstruktur i systemer som Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations gør, at kunderne undgår ERP-systemer som er ”kodet ihjel”, men i stedet benytter en struktur der gør det væsentlig lettere at opgradere.

Opgradering sker både hurtigere og billigere, og sikrer, at du hele tiden er opdateret med de nyeste funktioner.

Samtidig er startomkostningerne lavere ved cloud-baserede ERP-løsninger, da omkostningsstrukturen er en anden end vi er vant til. Cloud er abonnementsbaseret, hvor du betaler et månedligt gebyr for at bruge platformen, uden at foretage en stor investering upfront. Derfor vil man også opleve, at adgangsbarrieren er væsentlig lavere på en cloud-løsning.

Både en on-premise og en cloud-løsning kan imidlertid være gode valg for din virksomhed – det kommer nemlig helt an på dine omstændigheder. Derfor har vi i denne artikel redegjort for, hvilke elementer du bør være opmærksom på.

Selvom vi går mod cloud, rådgiver vi altid 100% objektivt, da der er fordele og ulemper ved begge valg. Først og fremmest vurderer vi imidlertid ikke kun, hvad der er billigst, men hvad der rent faktisk er muligt. Her kan faktorer som interne firmapolitikker, lokale netværksforhold, og særlige lovkrav også spille en rolle.

UDFORDRINGEN ER AT FÅ KUNDERNE OVERBEVIST

Selvom cloud kan være en fordel for rigtig mange virksomheder, er der imidlertid et stykke vej til at få markedet overbevist. Da teknologiskiftet er relativt nyt, er kunderne stadig ret tilbageholdende. Alle er enige om, at de er bange for at være first movers. De skal se flere cases, hvor cloud viser sit værd. Hvor ressourcerne, hastigheden og systemet kører 100 procent.

Det er dog på vej i den rigtige retning. Det starter særligt i virksomhedernes topledelse, der godt kan se de mange muligheder i cloud-baserede løsninger, eksempelvis ved at de skal betale et abonnement i stedet for store engangslicenser upfront.

En manglende tillid fra it-chefer er imidlertid også en af de store grunde til, at ganske få procent af markedet rent faktisk har flyttet deres ERP-system i skyen. Bekymringen for hvad deres rolle bliver fremover, gør at de ofte trækker retur. Derfor er virksomheder med egen it-organisation, oftest dem der er sværest at flytte i skyen.

Her bør du dog overveje, om du stoler på Microsoft eller mener, at dine data er mere sikre hos dig selv. Det er ikke alle virksomheder, der ønsker at lade andre være ansvarlig for deres sikkerhed, men er du nødvendigvis bedre rustet selv – dvs. bedre end Microsoft?

Du kan læse hele interviewet her.

Bemærk: Artiklen kræver abonnement. Du kan dog få adgang til den, ved at oprette en gratis (og uforpligtende) prøveperiode.

LAD OS RINGE DIG OP

Send os dit nummer, så ringer vi dig op og besvarer de spørgsmål du måtte have.

.. ELLER GIV OS ET KALD

Kontakt os på nedenstående nummer eller mail.

Hvad kan vi hjælpe med?

Send os dine spørgsmål eller kommentarer her: