Børnefonden

Afrika-kontorer og Danmark forbindes i stærkt it-netværk

”Elsker, at I nu sender elektroniske breve og rapporter, så der kan spares dyr porto.” Sådan lyder et opslag på Børnefondens Facebook-side. Opslaget er direkte afledt af en ambitiøs it-strategi i organisationen, der er Danmarks største af sin art med mere end 60.000 medlemmer – en strategi om at samle Børnefonden i ét netværk, der omfatter hovedkontor i Danmark og Afrika-afdelinger i henholdsvis Kap Verde, Mali, Burkino Faso, Togo og Benin. 
 
Denne satsning og løftestang for udviklingen i Børnefonden blev skudt i gang for cirka et år siden og er nu tæt på at være en realitet, trods de store geografiske afstande i Vestafrika og til Danmark, samt de kulturelle og samfundsøkonomiske forskelle, der danner rammen for projektet.
 
Børnefondens It-chef Lisbeth Jørgensen forventer, at netværket er rullet ud i samtlige lande inden udgangen af 2015.

Bedre synergi skal bane vejen for bedre service

Datacon og Børnefondens samarbejde går mere end 15 år tilbage:
”Historisk er Datacon vokset ind i vores forretningsmodel og har haft et stort ansvar i Afrika,” siger hun. Det tætte samarbejde har tilført en høj grad af smidighed og båret netværksprojektet godt på vej. Når der i fremtiden kommer stor fokus på optimering af arbejdsprocesserne i Børnefonden, er der desuden ansat en fast it-medarbejder i Afrika, der løbende skal samle op på behov og ønsker lokalt.
 
Lisbeth Jørgensen kalder det en strategisk opgradering af området med det formål at skabe bedre synergi mellem afdelingerne. ”Vi har et ret moderne og nutidigt setup, der går vi ikke på kompromis,” siger hun.

Læs hele historien: Afrika og Danmark i stærkt it-netværk

  

Gitte Seip
Key Account Manager
T: +45 30 761 921
Send en mail til Gitte
 

Referencer

Børnefonden logo
Download pdf-udgave

Profil

Børnefonden støtter fattige børn i at bygge sig en positiv fremtid ved at sætte navn og ansigt på behovet for udvikling. Med udgangspunkt i det enkelte barn, arbejder demed at forbedre forudsætningerne for at skabe udvikling ved at sikre sundhed, uddannelse og stimulere lokale økonomier.

Børnefonden tror på langsigtede løsninger til at opnå langsigtet udvikling.
 
www.bornefonden.dk

 
Børnefondens It-chef Lisbeth Jørgensen