EL-SALG

EL-SALG, der er en af Danmarks største frivillige indkøbskæder for el-artikler og hårde hvidevarer, flyttede i 2011 hovedkontoret fra Sjælland til Stilling i Jylland, og på samme tidspunkt var organisationen udfordret på it-stabiliteten.

”Denne form for virksomhed stiller særligt høje krav til effektivitet. Aktionærerne, det vil sige i alt 170 el-installatører, er vores kunder. Derfor er det vores vigtigste opgave at gøre det så godt og så billigt som muligt. Det er selvklart, at it-systemerne skal bakke op om dette set-up,” forklarer it-chef ved EL-SALG Klaus Ingerslev-Olesen.

Det første år i Jylland gik derfor med at opbygge en sikker grund at stå på, en stabil platform via Dynamics AX, og en automatisering af alle de manuelle processor som vi havde arvet fra den gamle organisation.

I løbet af det seneste år (halvandet år) har vi sammen med Datacon fået stabiliseret EL-Salgs ERP platform. Hvilket blandt andet betyder, at kæden er blevet bedre til at levere til glæde for ejerne.”Vi kan nu sikre, at bestillinger er fremme dagen efter ordre, til rigtig pris, i den rigtige kvalitet. Det kan kun ske, fordi vores systemer kører stabilt 24/7, og ved at vores ERP-systemer understøtter el-installatørernes forretning,”  lyder det fra it-chefen, som vurderer, at denne platform er afgørende for virksomhedens succes.

Alt hænger sammen

Det er ikke kun ejerne, kæden hjælper. ’Fagmænd’ er typisk elinstallatører uden fysisk butik, de er ikke medejere i kæden, men vælger at indkøbe varer m.m. hos EL-SALG, fordi kæden kender branchen og blandt andet kan hjælpe med effektiv markedsføring, fx ved at udgive en avis.

”Vores metier og primære opgave er til enhver tid at skaffe varerne til så gode priser så muligt. Det bruger vi meget energi på. Hele kædens it-system bakker op omkring dette og organisationen, blandt andet holder BI-systemer dagligt partnerne opdaterede via statistikker, så de kan følge med i forhold til salgsmål mv.” Dynamics AX er kernen i El-Salgs forretning, og målet er at alt, der indgår på  www.elsalg.dk – varer, leveringstider, indkøbs- og salgsordrer, fakturaer m.m., skal komme fra én kilde, så der kun er ét sted at vedligeholde.

Elsalg.dk eller EL-SALG-butikker er to sider af samme sag. Det er nemlig en cross channel-løsning, det vil sige en netbutik, som supplerer de fysiske butikker.

Dynamics AX fodrer Pricerunner

Den skærpede konkurrence, detailhandlen oplever i disse år,  fordrer stor føling med markedet og prisudviklingen. Kunderne, uanset om det er fagfolk eller private kunder, stiller konstant krav til den rigtige kvalitet, til de rigtige priser og den bedste leveringstid. Til at imødekomme dette har Datacon udviklet et unikt system, som sørger for, at alle oplysninger (attributter) omkring varer, fx en vaskemaskines elforbrug, kapacitet, vaskeprogrammer, omdrejninger m.m. hentes på CNET (et websted med speciale i elektronik, hårde hvidevarer m.m.) og indlæses i Dynamics AX. ”Det har givet os en væsentlig ressourcemæssig besparelse,” siger it-chef ved EL-SALG, Klaus Ingerslev-Olesen.

Læs resten af historien
  
Henrik Hansen
Konsulentchef
T: +45 30 928 952
Send en mail til Henrik
Henrik Hansen
 

Referencer


El-SALG

Download pdf-filen

Profil

 
​A/S EL-SALG er en frivillig indkøbsforening grundlagt i 1968, ejet af 170 installatører
fordelt over hele landet.

www.elsalg.dk