Direktøren har ordet

”Vinderen er:"Disruption"!

Hvert år mødes vi med ord og begreber, som forsøger at beskrive en udvikling, en trend eller en konkret ting, som vi ikke tidligere har kendt eller anerkendt. I 2016 er ord-vinderen ”disruption”. Ordet er blevet brugt flittigt i næsten enhver sammenhæng, såvel relevant som irrelevant, men det ligger godt i munden og lyder smart. Gad vide, hvorledes en liter disruptive sødmælk ser ud? Flere så sig endda nødsaget til at skrive bøger om begrebet for at forklare os andre om betydningen af dette nye fænomen. Mærkeligt, for det forekommer mig, at der har været disruption altid, men vi kendte ikke ordet og kaldte det vist nok bare for forandring.

Salige Johann Gutenberg ville blive noget overrasket, hvis han var blevet konfronteret med disruption, da han i 1450’erne opfandt bogtrykkerkunsten og dermed gjorde en masse munke arbejdsløse. Så disruption mig her og disruption mig der, teknologiske og dermed forretningsmæssige forandringer sker hurtigere og med stigende påvirkning af mennesker og på samfund. 

Læs resten af lederen: "Vinderen er disruption"!

Markedet bliver erobret af fremragende forretningsmodeller

En kunde sagde en dag til mig, at prisen ikke var det vigtigste ved it-køb. Kvalitet og service er de vigtigste parametre, og så sagde han med et skævt smil: ”Og så skal prisen selvfølgelig være knivskarp”! Med den udtalelse tolkede jeg, at han tog for givet, at prisen naturligvis var knivskarp, dvs. den bedste i forhold til Datacons konkurrenter, men at kvalitet og service ikke nødvendigvis er den samme hos alle leverandører.

Vi kender vist alle sammen den situation, at service i form af præsentation af og informationer om et produkt udføres af den detailhandlende, hvorefter kunden går hjem og finder den billigste pris på internettet. Ved køb af professionelt it-udstyr gælder lidt andre betingelser i og med, at virksomhedens tarv er i spil, når udstyret skal stå sin prøve, og den medfølgende service skal sikre mod nedbrud eller andre ubehageligheder. Der er ikke plads til fejl.

Læs resten af lederen: Markedet bliver ikke erobret af fremragende produkter, men af fremragende forretningsmodeller

Datacon er i topform

Kunderne viser os en fantastisk tillid, og investeringslysten er stor på it-infrastruktur og ERP. Desuden er mange af vore kunder i store overvejelser omkring cloud, ikke mindst fordi de store leverandører som Microsoft og HP begynder at levere ydelser og produkter, som er sikre og til at betale. Vi står derfor klar til at rådgive og gennemgå mulighederne, så I er i stand til at træffe de rigtige beslutninger.
 
Læs resten af lederen: Datacon er i topform

De nye it-generationer

Det er i de seneste år blevet populært at give hver ungdomsgeneration et prædikat, oftest med et bogstav. Lige nu er det generation Y, som er på vej ind på banen. De er mellem 21 og 37 år. De kom med andre ord til verden i en periode, hvor it-teknologien på det nærmeste eksploderede. De er den bedst uddannede generation nogensinde, og de har, som kun få generationer, oplevet de større økonomiske tilbageslag, som kom efter dot.com-bølgen i 90érne og den seneste finanskrise. De er med andre ord født til at være forandringsparate.

Læs resten af lederen her: De nye it-generationer

2015 bliver investeringernes år

For en del år siden fortalte en forretningsmand i Randers mig, at han gennem sin karriere som virksomhedsejer altid havde brugt de dårlige år til at planlægge de gode. Med andre ord investerede han i dårlige år for at kunne profitere i de gode år. Umiddelbart lyder det logisk, men det kræver mod og tæft, for tænk hvis ikke det times korrekt. Ikke desto mindre havde han gjort det i mange år med succes, og jeg har siden fulgt hans virksomhed, som under den økonomiske krise har udviklet sig positivt.

Læs resten af lederen her: 2015 bliver investeringernes år

De unge skal frem

ERP-branchen har i de senere år måttet erkende, at tilgangen til faget er svigtende, og at gennemsnitsalderen for konsulenter er stigende. Det kan meget vel gå godt nogle år endnu, men afgangen fra faget grundet alder er begyndt samtidig med en konsulentstigning i omsætningen på ca. 5% om året. Det betyder lønpres fra konsulenternes side og kundepres på dygtige konsulenter. Med et krav om ny tilgang, hvor den så skal komme fra?

Læs resten af lederen her: De unge skal frem

It-chefens rolle ændres – igen, igen!

Det internationale analyseinstitut, Gartner, fortsætter med at holde klare beviser frem i udstrakt arm og laver løbende forudsigelser om erhvervslivets brug af it. Og når det gælder it-chefens rolle, synes pendulet at svinge tilbage igen.  It-chefens rolle bliver, ifølge Gartner, fremover at sidde forrest i skibet på en slags udkigspost og melde tilbage til topledelsen, hvad der faktisk sker, men også hvad der kan komme til at ske inden for it-området.

Læs resten af lederen her: It-chefens rolle ændres – igen, igen!

Den er gal med produktiviteten

I et land, som betragter sig selv som et it-foregangsland og hvor politikerne siger, at høje uddannelser og intens brug af it skal bringe Danmark tilbage som et af verdens rigeste lande, er disse oplysninger forstemmende.

Læs resten af lederen her: Den er gal med produktiviteten
 

Om os


Jan Misser er CEO i Datacon A/S.