Hjertestarter


Datacon er nu medlem af Hjertestarter-netværket og begge afdelinger, Århus og Allerød, er at finde påderes hjemmeside.

Det er livsvigtigt at vide præcis hvor den nærmeste hjertestarter befinder sig, når en person får pludseligt, uventet hjertestop uden for hospital. Den rigtige hjælp - en hjertestarter - skal hurtigt og effektivt kunne sættes i gang. Derfor har TrygFonden etableret Hjertestarter-Netværket.

Hjertestarter-Netværket indsamler oplysninger om, hvor der findes hjertestartere i hele Danmark. Som almindelig borger kan du blive en del af Hjertestarter-Netværket. Oplysningerne om hjertestarterne kan nemlig bruges af alle til at orientere sig om, hvor den nærmeste hjertestarter befinder sig. Som en del af Hjertestarter-Netværket får du også hjælp til at holde styr på, hvornår eksempelvis batteritiden udløber på din hjertestarter.

Her findes hjertestarterne
Hjertestarternes præcise placering samt oplysninger om deres tilgængelighed (hvornår på døgnet, der er adgang til dem) kan ses på et Danmarks-kort på hjertestarter.dk
  
Du kan også downloade app'en TryFonden Hjertestart, der findes både til iPhone og Android.

Hjertestarter-data til AMK-Vagtcentraler
Hvis du ringer 1-1-2 fordi du er vidne til et hjertestop, vil den sundhedsfaglige medarbejder med det samme kunne kigge på en skærm for at se, hvor den nærmeste hjertestarter befinder sig. Er den i nærheden kan du eller en hjælper hente og bruge den, så personen med hjertestop evt kan få hjælp inden ambulancen når frem.


 

Om os