Fra Concorde XAL til Microsoft Dynamics AX 2012

by Datacon A/S | 15 august 2017
”Fra dag ét stemmer lageret, vores vareforbrug stemmer, sådan nogle helt basale ting, man hører, kollapser for andre. Vi har fået et godt system, der fungerer – og jeg er glad for, at jeg den første dag fik leveret en korrekt faktura, og at den stadig holder. Det er jeg meget tilfreds med.”, udtaler Max Schaumann Thomsen, CFO hos Interstil.
Interstil er en dansk møbelvirksomhed, som siden 2014 har været en del af Jysk-koncernen, og en førende skandinavisk møbelgruppe med en årlig omsætning på ca. 90 mio. €.

Når man igennem flere år har udviklet og tilpasset it-systemet til sin virksomhed, i en sådan grad at det leverer præcis det, man ønsker, kan det være op ad bakke at skulle skifte til nyt. Og havde det ikke været teknologien, der havde sagt stop for Concorde XAL, var det næppe blevet udskiftet, som det blev pr. 1. juni 2016 hos Interstil A/S i Horsens.

Første faktura holder stadig
Sådan tog scenariet sig ud tilbage i 2014: XAL er ikke længere teknisk driftssikker, der er ingen vej tilbage, og arvtageren bliver udpeget til at være en Microsoft Dynamics AX 2012. Ledelsen bakker hundrede procent op om beslutningen, og de nødvendige ressourcer herunder 14 superbrugere afsættes til at gennemføre it-projektet. Her bliver IT and Supply Chain Assistant ved Interstil, Kaj Schougaard, tilkoblet på fuld tid i en treparts-implementerings-organisation bestående af 1: Datacon, der leverer og implementerer AX’en. 2: To tidligere konsulenter, som igennem cirka 10 år har deltaget i udvikling og tilpasning af XAL-løsningen samt 3: Interstils medarbejdere.

Max Schaumann Thomsen peger over på væggen, hvor den allerførste AX-faktura hænger – flot indrammet. ”Fra dag ét stemmer lageret, vores vareforbrug stemmer, sådan nogle helt basale ting, man hører, kollapser for andre. Vi har fået et godt system, der fungerer – og jeg er glad for, at jeg den første dag fik leveret en korrekt faktura, og at den stadig holder. Det er jeg meget tilfreds med.”

Fordele man nødigt vil undvære, når de først er der
Alle medarbejdere har taget AX’en til sig og fået systemet rodfæstet, konstaterer Interstil-kollegerne, og selvom mange har været glade for den gamle XAL, ”… vil der i dag komme protester, hvis vi skulle tilbage til den,” lyder det samstemmende fra dem.

Med AX’en er fulgt fordele, som mange medarbejdere nødigt ville undvære, såsom den smidige synkronisering fra salg til indkøb samt nemmere EDI-integration (dataudveksling med kunderne), der ikke blot har været på ønskesedlen internt i Interstil, men som også flere af de større kunder efterspørger, ”… da det alt andet lige er rarere at kunne indlæse en masse ordrer frem for at skulle indtaste dem,” konkluderer Kaj Schougaard.

Fremtidssikret med plads til udvikling
Flere ting vil, som også CFO Max Schaumann Thomsen peger på, komme til i den videre udvikling: ”At denne løsning giver os plads til at udvikle os, er vi ikke i tvivl om.” Hovedparten har været need to have-elementer, men i takt med at den daglige drift kører, frigiver det mulighed for nice to have, som fx kan bruges til at berige varerne med data. Kaj Schougaard spår endvidere, at en webløsning og www-salg kan blive et af de næste fremtidige projekter: ”Nu har jeg jo set nogle af de webshops, Datacon har lavet på AX’en, de er rigtig smarte med fuld integration, så man i bund og grund blot retter i AX’en, og så læser den det selv nede i databasen.”

Læs hele historien

 • Microsoft Dynamics 365 - fremtidens mobile ERP-system

  Microsoft Dynamics 365 - fremtidens mobile ERP-system

  19. september 2017
  Microsoft Dynamics 365 - ERP-systemet designet til at imødekomme nutidens mobile brugere. Fleksibelt via adgang fra alle slags enheder, overalt hvor du befinder dig.
 • Microsoft

  Gør dine data levende

  13. september 2017
  Microsoft Power BI hjælper dig med at forstå, præsentere og agere bedre ud fra dine virksomhedsdata.
 • Microsoft Dynamics 365 - Cloud, on-premise eller måske en hybrid-løsning

  Dynamics 365 - Cloud, on-premise eller måske en hybrid?

  12. september 2017
  Oprindeligt blev Microsoft Dynamics 365 frigivet som en 100% cloud-baseret løsning. Microsoft har dog indset at det ikke er alle kunder der ønsker en 100% cloud-strategi, hvorfor der er frigivet Dynamics 365 i tre deployment optioner.
 • Kom i gang med komplette værktøjer i Dynamics 365

  Kom i gang med komplette værktøjer i Dynamics 365

  5. september 2017
  Med de komplette ERP-værktøjer i Dynamics 365 for Finance and Operations får du global skalérbarhed og digital intelligens, så du kan vokse i dit eget tempo.
 • Opdag Microsoft Dynamics 365 for Operations

  Opdag Microsoft Dynamics 365

  29. august 2017
  Dynamics 365 indeholder cloudbaseret ERP, der udnytter forbundne systemer til at gøre din virksomhedsdrift smartere. Effektive ERP-værktøjer giver dine teams hurtigere og smartere forretningsprocesser og øger virksomhedens vækst.
 • Driftsmedarbejder

  Datacon Enterprise Solutions søger driftsmedarbejder

  18. august 2017
  Datacon Enterprise Solutions A/S er en dansk it-forhandler i vækst, og vi søger derfor en erfaren driftsmedarbejder, som brænder for it.
 • Microsoft seminar Persondataforordningen GDPR

  Bliv klar til persondataforordningen med Microsoft

  16. august 2017
  Deltag i Microsofts seminar 11. september kl. 9-13, hvis du vil høre, hvordan bl.a. Udenrigsministeriet har gjort sig klar til EU Persondataforordningen (GDPR) og samtidigt fået bedre overblik over dataflows.
 • Interstil

  Fra Concorde XAL til Microsoft Dynamics AX 2012

  15. august 2017
  ”Fra dag ét stemmer lageret, vores vareforbrug stemmer, sådan nogle helt basale ting, man hører, kollapser for andre. Vi har fået et godt system, der fungerer – og jeg er glad for, at jeg den første dag fik leveret en korrekt faktura, og at den stadig holder. Det er jeg meget tilfreds med.”, udtaler Max Schaumann Thomsen, CFO hos Interstil.
 • Microsoft Inspire

  Microsoft 365 annonceres på Microsoft Inspire 2017

  13. juli 2017
  Datacon er i øjeblikket på Microsoft Inspire i Washington, for at blive opdateret på nyeste trends, teknologier og produkter.
 • Fleksible-care

  Få kontrol over it-performance med fuld fleksibilitet

  3. juli 2017
  Datacon leverer sammen med HPE fleksible løsninger til virksomheders datacentre. Målet er at matche hardware og software til præcis de behov, din virksomhed står med nu og her. Betalingen er også fleksibel, hvor udgifter bliver OPEX- i stedet for CAPEX-baserede.
 • Container Centralen

  Vær skarp på at købe ind til det præcise behov

  28. juni 2017
  ”Valget faldt på HP ProBook, som også viste sig at være en hurtigere maskine, sammenlignet med de andre testmodeller. De mere end hundrede maskiner har nu kørt i et års tid, og vi har ikke haft en eneste til reparation endnu. En regulær succeshistorie”, udtaler Mirza Mutilovic fra Container Centralen.
 • Office-365

  Vi hjælper med Office 365 til din virksomhed

  27. juni 2017
  Når du skifter til Office 365, handler det om mere end en succesfuld implementering. Det handler om tryghed. At vide, du er i gode hænder der sikrer glidende overgang i samtlige af migreringens faser.
 • Power BI Datacon

  Hvordan benytter Datacon Power BI

  27. juni 2017
  Power BI er kort sagt præsentationsdelen i Microsofts Business Intelligence løsninger. Her omdannes data til indsigt. Med virksomheders konstant stigende mængder data, ligger der en masse data der rummer potentiale for at forbedre din konkurrenceevne.
 • Power BI

  Med Power BI baseres beslutninger på fakta

  23. juni 2017
  Opdag nye forretningsmuligheder og få dyb indsigt i din virksomhed med Power BI. Integrationen af data er nemmere end du måske regner med – faktisk understøtter Power BI mere end 50 datakilder, som kan kombineres på kryds og tværs i dine rapporter.
 • Gen10 Sankt Hans

  Verdens mest sikre servere er lanceret af HPE

  23. juni 2017
  Sankt Hans aften er en aften hvor vi skal slappe af og hygge os i godt selskab. Men det er altid vigtigt med sikkerhed. HPE har taget sikkerhed til et nyt niveau på deres nyeste servere.
 • IoT

  Tre af de største detail-fordele ved Internet of Things

  21. juni 2017
  For detailhandlen er Internet of Things (IoT) hurtigt gået fra futuristisk sci-fi-koncept til virkelighed. Det er gået så stærkt, at mange detailhandlere ikke har haft tid til at sætte sig ind i, hvad IoT kan betyde for deres virksomhed nu og i fremtiden.
 • Smart Reservation

  Bedre service og mindre lagerbinding med Smart Reservation

  7. juni 2017
  Med Smart Reservation får du et intelligent lagerstyringssystem, der bidrager til, at sælgerne kan servicere kunden bedre, og endvidere skal det mindske lagerbindingen.
 • Datacon søger Studentermedhjælper til 24/7 servicedesk

  Datacon søger en Studentermedhjælper til vores 24/7 servicedesk

  6. juni 2017
  Datacon er i vækst, og vi søger derfor en it-supporter, som vil være en del af Datacon familien, hvor det for tiden går stærkt, og der er brug for en ekstra hånd.
 • Datacon søger Microsoft Dynamics AX Udvikler

  Datacon søger en Microsoft Dynamics AX udvikler

  1. juni 2017
  Vi søger en kollega, der kan hjælpe vores kunder inden for produktion- og grossistsektoren med at få det største udbytte af deres AX-løsninger.
 • VF

  Død over onde links og PDF'er

  31. maj 2017
  Med øget vækst følger øget risiko: ”Flere mennesker, mere data, større fiberforbindelse betyder, at din firewall skal kunne håndtere mere trafik og have power til at følge med i analyse af data. Deri ligger en risiko for, at der slipper noget igennem.”
 

Nyheder


Tilmelding til DC email-nyhedsbrevhpe-platin_hp-gold
Lenovo-Gold-Partner_2016