Detail

HP Location Aware 

Wi-Fi baseret indendørs positioneringsteknologi

Selv om der de seneste år har været stor interesse for indendørs positioneringsteknologi, har der ikke   været det store gennembrud i retail markedet. Dette skyldes primært at eksisterende løsninger benytter metoder, som gør dem komplicerede at implementere, og kræver omfattende vedligeholdelse.

Med HP Location Aware, som på en langt mere enkel måde kan levere samme, eller endda højere, nøjagtighed, er det nu fortid. Til forskel fra eksisterende løsninger kan Location Aware ved hjælp af nye, innovative metoder beregne position med to meters nøjagtighed, uden behov for ressourcekrævende kalibreringer eller ekstra netværksudstyr.

Brugertilpasset markedsføring

Denne information kan bruges til analyse af kunders bevægelse og adfærd i den individuelle butik, men kan også kombineres med f.eks. Social Media data til levering af marketingbudskaber via en App- platform eller lignende. Dette giver hidtil usete muligheder for brugertilpasset markedsføring og nye innovative services.

HP arbejder samtidig på udvikling af Smart Shopper, som er en platform, der kan levere en lang række af disse services mod retail markedet. HP Location Aware er en åben platform, som gør det muligt at udvikle skræddersyede applikationer og services, eller benytte løsninger fra HP’s samarbejdspartnere.

Teknologien bag HP Location Aware er udviklet hos HP Labs i Palo Alto under kodenavnet Cupid. HP Labs har ønsket at gøre det lige så nemt og billigt at beregne positioner indendørs, som det sker ved brug af GPS udendørs. GPS virker ikke altid indendørs, men næsten alle kontorer, lufthavne, stadioner og butikscentre har Wi-Fi. 85% af alle brugere med mobiltelefoner har aktiveret deres Wi-Fi, hvilket gør at teknologien er genial.

Oppe og køre på 10 minutter

HP’s løsning tager cirka 10 minutter at sætte op, og den rekalibrerer sig selv hvert sekund – uden at miste præcisionen med hensyn til at beregne kundernes placering. Den lærer automatisk installationsmiljøet at kende og signaler, der er irrelevante for den specifikke bruger, filtreres fra.

Løsningen giver også fordele hvad angår netværksadministration. Når dit nuværende Wi-Fi netværk har problemer, kan det være svært at lokalisere problemet og det er ofte nødvendigt at være fysisk til stede på sitet. Med denne teknologi kan du indenfor 2 meters nøjagtighed lokalisere netværksproblemet og  spare en masse tid.
  

Niels Jørgensen
Key Account Manager
T: +45 30 761 920   
Send en mail til Niels
 

Løsninger