AX FORUM

AX ForumVores mening er at 


Data er et af dine vigtigste aktiver. Beskyt det!

 


Af Kenn Buhl, Systemdirektør og Partner

fjkfjldaf

Vi har altid vidst, at succes med CRM, Datawarehouse, BI og ERP står og falder med kvaliteten af de data, vi lægger ind i systemerne. Alligevel vender mange det blinde øje til deres datakvalitet og håber det bedste. Men håb er ikke en strategi. Og uden en strategi kan det nemt blive dyrt.

Data er et strategisk aktiv med en økonomisk værdi, og bør behandles som sådan. Værdien af data falder i takt med, at de forurenes af ukorrekte oplysninger i dine BI, CRM, Data Warehouse og andre systemer, og dermed gør det vanskeligere at opnå den nødvendige forretningsindsigt.
Hvis du vil være i stand til at styre datakvaliteten, så starter det med en veldefineret datamanagement strategi. Og den må tage sit udgangspunkt i en erkendelse af, at datakvalitet ikke (bare) er et it-problem. 

Her får du 5 erfaringbaserede tips, som kan bidrage til at højne såvel kvaliteten af data som ledelsens opmærksomhed på samme.

Læs hele indlægget her


fjkfjldaf


Er data i sikkerhed i skyen?Af Kenn Buhl, Systemdirektør

fjkfjldaf

At lægge virksomhedens ERP-system ud i skyen, kan for mange lyde som risky business. Men det er det ikke. Faktisk kan man med god ret sige, at virksomhedens databeskyttelse er mere effektiv i skyen, end på egen server.

Når det handler om at beskytte dine data, så vil de fleste seriøse udbydere af ERP i skyen tilbyde et sikkerhedsniveau, der kan give dig ro i maven, mens dine data flyttes fra dine systemer via skyen til udbyderens centrale server og tilbage igen.  

Du er med andre ord ikke udsat for større risiko for cyberkriminalitet ved at lægge dit ERP-system i skyen end ved at beholde det på egne servere. Ja faktisk er det vel rimeligt at antage, at fx Microsoft har et mere effektivt sikkerhedsskjold, end din egen virksomhed har, alene af den grund, at de er udsat for flere og mere aggressive angreb end din virksomhed. Og så selvfølgelig det forretningsmæssige faktum, at hvis ikke Microsoft (og andre seriøse udbydere) har styr på datasikkerheden, ja så har de ikke en plads i markedet, da datasikkerhed er en helt central del af deres ydelse. Vi kan derfor regne med, at motivationen for at sikre det højeste sikkerhedsniveau for kunderne, er til stede. 

Læs hele artiklen her


fjkfjldaf


Digitalisering er intet - data er altAf adm. dir. Jan Misser

fjkfjldaf

En virksomhed kan i fremtiden ikke satse på software alene. Det, der før var en virksomheds største aktiv, vil blive sekundært, og data vil blive det vigtigste aktiv i fremtiden. For alle brancher, ikke kun i it-verdenen”.

Ordene er Jim Hageman Snabes, men bør kendes af alle virksomhedsledere. Det digitale tog kører nu, og kun dem, der har kompetencerne og forstår at udnytte den viden, de har, vil være konkurrencedygtige i fremtiden. Men det halter med datadisciplinen herhjemme og før det er på plads, kommer Danmark ikke til at høste det fulde udbytte af digitaliseringen. Bolden ligger hos bestyrelserne.

Læs hele debatindlægget her


jfæjgfæ

 
Kasseapparatet:
15 minutter med succes eller fiasko for Brøndby IFAf Kenn Buhl

fjkfjldaf

Forestil dig, at du har en butik midt på strøget. En stor, dyr og attraktiv butik med masser af kunder midt på det mest befærdede strøg i byen.

Og forestil dig så, at alle kunderne har besluttet sig for kun at møde op én dag om ugen. Og på denne ene dag kun i to timer. Og inden for de to timer kun i 15 minutter!

Ja, det lyder vildt, men det er de betingelser kioskerne og pølseboderne arbejder under på Brøndby Stadion, og vel i øvrigt på de fleste andre stadions.

Med 7-8.000 handler fordelt på 90 udsalgssteder kan de fleste nok sætte sig ind i, at ord som lagerstyring og vareflow får en helt konkret økonomisk betydning for Brøndby IF. Ikke mindst når hele omsætningen skal hentes hjem på de bare 15 minutter en halvlegspause varer i en fodboldkamp.

Og så har jeg slet ikke nævnt risikoen ved kasseapparaternes driftssikkerhed. På Brøndby Stadion taler vi om state-of-the-art kasseenheder med touchskærm. Men hvad nu hvis nettet er nede og trækker kasseenhederne med sig i bare fem minutter? Ja, så er systemet altså nede i 33 pct. af den reelle åbningstid.

Som stadion, hal eller andet er der altså nok at blive stresset over med sådan en forretningsmodel. Hvordan man i praksis forholder sig til det, har vi talt med Brøndby IF om. 

Du kan læse hele deres opskrift her.
jfæjgfæ

Vores mening er at -bund m. link

 

Løsninger


Kuvert_Tilmeld-nyhedsbrev

Tilmeld dig vores online nyhedsbrev med
relevant faglig ERP-viden og debat fra DataconKlik og mød vores ERP-ansvarlige Kenn Buhl samt resten af teamet.


LinkedIn
Hold dig opdateret!
Følg os på LinkedIn.


Del denne side på LinkedIn.